Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов говори специално пред Gong.bg, където изрази амбиция да пробие в мъжкия национален отбор, след като вече пази на вратата на младежите и се чувства готов да направи следващата крачка. Играчът на полусезона, избран от феновете на отбора говори и по темата с въвеждането на 8-часовия работен ден в клуба, европейски принцип, който се прилага успешно на запад.

 „Една новост в българския футбол. Това е доста известен начин на работа в Европа. Така работят големи клубове. Идваш сутрин, до вечер. Не работиш, не тренираш, но имаш различни занимания с цел подобряване на колектива и действията по терена на целия отбор. Имаме по 2 тренировки на ден. Приемам това като нещо много позитивно за моето развитие и това на клуба“, започна той.

„Имаше една неизвестност, защото всеки се чудеше как ще стават нещата, как ще се стои по толкова време тук, но времето тук е доста запълнено. Няма бездействие от по 3-4 часа. Обядваш, тренираш, срещаш се с треньорите. След това имаш втора тренировка и работният ден свършва“, разкрива Наумов.

За чуждестранните оферти:

„Има доста причини, поради които исках да остана. Чувствам се добре тук. Действително имаше официални оферти в офиса на клуба. Ще решим кога да напусна в посока Европа, но засега прецених да остана тук. Известно влияние оказа и тази промяна в тренировъчния процес, защото това е нещо доста положително“, признава стражът.

За есенния дял:

„Доволни сме. Можеше да запишем още точки, още победи. Изпуснахме някои мачове, но генерално представянето ни бе доста добро“, доволен е роденият в Гоце Делчев футболист.

За целите през пролетния полусезон:

„Още не сме имали този разговор с треньорите. Ще го проведем в даден момент. Ще бъде скоро. Те най-добре знаят какви цели да обявят и ние да направим всичко възможно да ги постигнем. Моите цели са да продължавам да се развивам. Националният отбор е моя голяма цел. Чувствам се готов. Сега вече съм извън възрастта на младежкия национален отбор, където се представихме доста добре. Малко не ни достигна. Може би един гол за класиране на европейско първенство, но въпреки това положителното е, че се надигравахме с такива големи отбори, които бяха в нашата група. Нашият тим има доста голям потенциал“, продължава вратарят.

Относно жребия за Мондиал 2022:

„Реалистично погледнато все още мъжкият национален отбор няма официално старши треньор, така че на първо време трябва да има наставник. Ако има сметки, да ги прави той“, допълни още 22 годишният състезател.