Старши треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, разкри, че това не е било от добрите мачове на неговия отбор. Той коментира и решението Браян Перейра да не вземе участие в двубоя срещу Левски, който врачани загубиха с 0:2 на "Герена".

"Не беше най-добрият мач, признавам. Това не е трагедия, защото е един мач срещу един доста добър отбор, който играе доста по-добре. Показаха на терена, че са по-класният отбор и заслужено победиха. Не е лесно на "Герена", но момчетата трябва да изживеят напрежението. Момчетата трябва да се доказват в такива момчета. По-добрият отбор победи. Нашата стратегия не се получи и сега продължаваме напред. Вдигаме глава. Този отбор ще се старае и винаги ще уважава емблемата, за да играе още по-добре", сподели Моралес.

"За нас треньорите е трудно да държим постоянство и всеки мач да държим динамика. Има разлика, когато играем на по-бърз терен. Беше по-различно от това, което имаме във Враца, това не е оправдание. Един отбор като Левски има добър терен и има всички технически елементи да играе добър футбол. Нашият отбор заслужава внимание, защото се старае. Приемам, че в някои мачове не сме на ниво. Приемам това, грешките са мои. Това, което си направил преди 3-4 кръга вече е отминала история, важна е следващата стъпка", допълни той.

"Той е основен футболист, това беше моето решение. Промених цялата линия на атака, днес искахме по-директна атака срещу Левски. Не е играл и защото трябваше да го запазим за важните мачове до края", сподели наставникът относно Браян Перейра, който не взе участие в днешния мач.

"Ще оцелее накрая този отбор, който най-много се бори и го иска. Ние ще сме едни от тези, които ще се борят до последно. Важното е да откраднем нещо срещу силните отбори, както Пирин го направи. Напрежението е голямо", завърши той.