Новото попълнение на Ботев Враца Даниел Генов сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с Ботев Пловдив във втория кръг на efbet Лига. Генов бе откровен и заяви, че очаква тежък мач срещу „канарчетата”.

Генов разкри и как се е стигнало до завръщането му във Враца.

„След като се разделих с Берое имах няколко оферти, но получих едно доста приятно обаждане от кмета на града Калин Каменов и може би след ден се обади и новият треньор. Мисля, че за по-малко от час се разбрахме. Коренна е разликата в момента и при предишния ми престой. Тогава бяха доста по-опитни футболистите в отбора и прекарах почти три години с момчетата. Сега заварвам доста по-нов отбор, млади и перспективни футболисти. Да се надяваме, че нещата ще бъдат доста по-добре.

Нашата амбиция е да не се стига до последния кръг, за да се спасяваме. Не е приятно. Този път отборите са повече и мисля, че можем да постигнем нещо по-добро от това, което постигахме в последните две години”, сподели Генов в интервю за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.

Относно мача с Ботев Пловдив, той заяви: „Тежък мач със сигурност. Очаквам три точки и най вече да дойдат колкото се може повече хора,за  да ни помогнат за първа домакинска победа.  Със сигурност не ни достигна опит срещу Берое и това, че не успяхме да се сработим толкова бързо. Нов треньор, нови футболисти, аз също, въпреки че съм бил 3 години тук, нещата са по различен начин. Не мога да преценя на колко процента сме готови за следващия мач. Резултатите ще покажат, те говорят за абсолютно всичко.”