Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес говори след тежката загуба с 0:4 от Локомотив Пловдив. 

„Когато реално анализираме първи и второ полувреме, няма какво да коментираме. Във второто от една контраатака и грешка на вратаря. Ние знаехме силните страни на Локо Пловдив. В нашия отбор понякога липсва търпение. Оставаме пространства. Имат един Митко Илиев, който от малко може да направи нещо. Първият гол попада в една наша грешка – статично положение. След това грешка при наша преса, стига се до една топка, неразбирателство и втори гол. Това беше слабост, 15 минути в първото полувреме, когато отборът не бе концентриран. Във второто полувреме създадохме положения, дори преди контрола бяхме по-добри на терена. Този резултат не е реален. Това са три точки, които сме изпуснали. Сега вдигаме главата. Аз няма какво да се разсърдя и да се карам на момчета, но трябва да знаем къде са ни грешките, за да не ги повтаряме“, заяви наставникът на "смърфовете" след срещата.

start-photo.bg
90 снимки

„Това е един отбор, който всички отбори имат. Когато играеш с човек повече, понякога липсва идея. Липсва една по-добра комуникация и синхрон. Не успяхме да стигнем до ситуация. Имаше няколко, които вратаря спаси добре. Всяка ситуация трябва да завършим с удар към вратата“, допълни той.

След това Даниел Моралес бе запитан за тежките мачове, които продължат за врачани - Лудогорец, Левски, ЦСКА.

„Разбира се, че идва серия, която е тежка. Но както бате Любо каза преди време мачовете са, за да се играят. Рано или късно ще играем с най-трудните отбори. Локо също е отбор с класа. Второто полувреме се справихме доста добре. Ще играем мач за мач. Имаме потенциал и ще подобрим. Трябва само характер“

Той говори и за евентуалното отменяне на мачовете на тима срещу евроучастниците ни, ако те продължат в следващите фази на евротурнирите.

„Ако това е добро за българския футбол аз съм съгласен. Аз гледам българския футбол като бъдеще. Лесно може да се критикува всяко нещо. Това са решения на федерацията и клубовете“, завърши той.