Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес остана изключително щастлив от първата победа на тима от месец август насам. Тя дойде над отбора на Берое с минималното 1:0.

„Олекна ни малко, но нещата продължават. Имаме много работа. Днес, освен победата, имахме и добри моменти в играта. Показахме, че можем да играем футбол. Важно е да си оставяме душата на терена. Тук не са случайни момчета. Играхме срещу силен отбор, поздравявам и Берое, и нашия тим“.

„Продължаваме напред, доста сериозен мач ни предстои с Локомотив Пловдив. Аз разбирам, когато футболистите са в напрежение и ако аз и щабът вкараме още повече, няма да са добре нещата. Всеки ден ги убеждавах, че могат. Трудно бе толкова кръгове без победа, но самите те знаят, че могат. Искам да ги поздравя тези момчета. Понякога футболистите ги боли повече, отколкото нас. Поздравявам и целия щаб“.

„Когато играем в защита, не става въпрос за един или двама. Тя става, когато сме подготвили висока преса още от Бабунски. Това, което им казвам е, че трябва да разчитат играта, да си знаят позициите, да знаят кой къде подсигурява и те го правят. Благодаря им на тези момчета. Днес нещата се получиха и си оставиха душата на терена“, сподели Моралес след двубоя.