Лудогорец трябва да изгради нов, уникален стил на игра, който трябва да бъде копиран от останалите европейски отбори. Тази амбициозна цел си постави треньорът на шампионите Валдас Дамбраускас в интервю за NOVA.

„Знам, че ще прозвучи арогантно, но целта ми е, когато другите тимове гледат Лудогорец, да кажат, че това е нещо добро, нещо ново и красиво, и да искат да го копират. Тимът има своето ДНК, откакто стартира като малък клуб и после стигна до ШЛ. Аз искам да надградим и да запазя това. Иска ми се отборите от Балканите и цяла Европа да се чудят как тим от България от скромно градче да играе по подобен начин. Именно това ще ме направи щастлив – процес на изграждането на тим, който да не копира, а да бъде копиран”, каза Дамбраускас пред NOVA.

Цялото интервю с Дамбраускас гледайте в сряда, 10-и февруари, от 18,00 часа по DIEMA SPORT в предаването „Домът на футбола”.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.