Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде любопитно изказване след успеха над Динамо Киев с 2:1. Литовецът акцентира, че отборът може да се подобрява още повече и е доволен от старанието на футболистите по време на лагера в Турция досега. Нееднократно Дамбраускас акцентира, че съставът може да работи още по-здраво и вярва, че „пътят до идеалния футбол” е тежък.

„Както казахме, тежък съперник. Това беше различен двубой спрямо това, което предложи Шахтьор. И двата отбора искаха да атакуват с контраатаки, а не позиционно. Дори в приятелски срещи за мен е важно да побеждаваме, но тепърва започваме нашето израстване. Искам повече, защото през първото полувреме осъзнавахме, че не получаваме пространствата, които искахме. Трябваше да подобрим комуникацията помежду си. Някой трябва да ми обясни как допускаме подобни голове и затова се стигна до 0:1, след което започнахме да играем по-добре. Всичко зависи от нас на тренировъчното игрище. Ще сменяме често състава”, започна Дамбраускас.

„Мисля, че днес беше по-различен двубой от Шахтьор. Показахме необходимата нагласа за победа. Бяхме преценили какво прави Динамо и знаехме какво да очакваме. Трябваше в дадени моменти да се реорганизираме, но прогресирахме добре мача. Трябва да затваряме мачовете по-уверено, защото когато водим с един гол, това може да е опасно”.

„Мисля, че организацията и формацията на отбора бяха добре. Това подобряваме и се видя днес срещу Динамо, но мисля, че можем да подобрим връзките между отделните играчи. Тогава ще стигаме до по-добри представяния. Не е възможно да играем перфектният футбол от моя престой тук. Всеки ден опитваме да надграждаме. Винаги казвам, че увереността във футбола не се добива с купуване от магазина. Тя се получава на тренировки. Когато работиш добре, нещата се получават. Моите футболисти се справят отлично, те са топ футболисти и сега трябва да тренираме още”, продължи литовецът.

„Искам да видя по-добър мач утре от този днес. Ще говорим с отделните футболисти за техните задачи утре, но както казах – пътят към идеалния футбол е дълъг и се надявам, че сантиметър по сантиметър ще се приближаваме”, завърши треньорът на „орлите”.