Лекарят на Лудогорец - д-р Валентин Великов, получи специалната награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за 2021 година. Той бе под светлините на прожекторите на UEFA EURO 2020, когато бе част от професионалните медици, върнали Кристиян Ериксен към живота. 


"Приемам тази награда от името на целия медицински екип на стадиона в Копенхаген. Нашата работа винаги е екипна. За мен е голяма чест, че наградата носи името на един от моите идоли - великия Трифон Иванов. Благодаря", заяви д-р Великов. 

"Почти всичко в моя работен и житейски път дължа на него, така че - благодаря, д-р Илиев. Благодарности за наградата. Отново подчертавам, че ние не можем един без друг." 

"Като вид награда ми е първа. Получавал съм морални награди от футболисти и пациенти, но тази награда наистина е специална."

"Непрекъснато се връщам към онзи момент. Възхищавам се на играча, че намери смелост да продължи. Такъв проблем винаги довежда до психологичен момент - да преодолееш случилото се и да продължиш напред. Футболът обаче е по-силен от всички нас, затова не съм имал съмнения, че той ще продължи." 

Антон Узунов
24 снимки

"При правилна и бърза реакция успеваемостта може да бъде до 100%. Позитивното от този случай е, че се подобри оборудването на стадионите, засили се обучението, проведоха се толкова много семинари по темата. Когато имаме необходимата апаратура и обучен екип, успеваемостта е до 100%", заяви д-р Великов.

"Не се чувствам невидим герой. Животът ми се промени дотолкова, че излязох от сянката. След около 20 години трудов стаж за първи път излизам на преден план, пред толкова микрофони, затова съм леко смутен." 

"Адмирации към колегите, които се справиха перфектно. Тази случка ни помогна да видим още веднъж, че ние трябва да подобрим медицинското си осигуряване. В Лудогорец работим в това направление, видяхте последните придобивки, така че поздравления за колегите. Сигналната лампа, че трябва да подобряваме непрекъснато медицинското обслужване." 

"Аз съм част от процеса в Лудогорец. Още преди случая с Ериксен сме разговаряли с шефовете как може да подобрим нещата, за да избягваме подобни инциденти. Вървели сме в тази посока още преди случая с Ериксен, адмирации за което", допълни д-р Великов.