ЦСКА ще се изправи срещу Македония Гьорче Петров в петата си контрола по време на лагера в Турция. Двубоят е днес от 14:00 часа, а Gong.bg ще проследи на живо най-интересното от мача. 

Феновете на "червените" искаха срещата да бъде отменена заради акта на насилие срещу българин в Северна Македония. В крайна сметка от клуба взеха решение да изиграят проверката, като отправиха призив тя да премине под мотото "НЕ НА НАСИЛИЕТО". Северномакедонският отбор прие предложението на днешния си съперник. 

ЦСКА и Македония Гьорче Петров се изправиха един срещу друг през лятото в предварителните кръгове на Лига на конференциите. Тогава срещата в Скопие завърши 0:0, а на "Българска армия" "червените" се наложиха с 4:0. 

Тимът на Саша Илич е доста колеблив по време на контролните мачове, които изигра до момента в Турция. Тимът регистрира една победа с 3:2 над Гурник Забже и две поражения - 0:1 от Санфрече Хирошима и 1:3 от ЛАСК Линц. В последната си проверка ЦСКА стигна до 0:0 срещу Астана, но казахстанският шампион удари две греди и пропусна още няколко изгодни положения за гол. 

Македония Гьорче Петров вече игра срещу български отбор по време на своята подготовка. Северномакедонците отстъпиха с 2:3 на Берое.