ЦСКА използва официалния си профил във Фейсбук, за да отбележи 43 години от детронирането на Нотингам в КЕШ. На днешния ден през 1980 г. „армейците“ печелят като гост с 1:0 с гол на Ружди Керимов в 33-ата минута. Първият мач в София е завършил също с победа на „червените“ с 1:0.

В този момент Нотингам е действащ носител на КЕШ, след като само няколко месеца по-рано е победил Хамбургер с 1:0 на финала в Мадрид.

Както е известно, вчера ЦСКА официално пусна в продажба специална монета, припомняща големия успех през 1980 г.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Днес си спомняме за един от големите “армейски” подвизи.

На тази дата през 1980 г. ЦСКА прави за мнозина немислимото и отстранява европейския шампион Нотингам Форест в 1/16 финал за Купата на европейските шампиони. С непоколебима игра, дух и мъжество българският славен тим побеждава с 1:0 англичаните в мач-реванш, след като е записал същата победа и у дома 13 дни по-рано. Водени от великия Аспарух Никодимов, пред 26 000 зрители на „Сити Граунд“, “армейците” сломяват двукратните носители на европейската купа и оставят трибуните в амок.

ЦСКА ликува. Ликуват големите Джони Велинов, Иван Зафиров, Георги Димитров - Джеки, Ангел Рангелов, Георги Илиев, Цоньо Василев, Пламен Марков, Никола Велков, Цветан Йончев, Ружди Керимов, Спас Джевизов, Марио Вълков. Всички те затвърждават отбора ни като равен на най-големите на Стария континент.