От ЦСКА честитиха с видео клип националния празник на България 3 март. Няколко от лидерите на „червените“ застанаха пред камерата на клубната телевизия и споделиха впечатленията си от българския народ и съответните си престои в страната ни.

„Виждам, че тази страна е много горда. От съотборниците си научих, че българският народ е много горд от страната си и от традициите. Дори учихме традиционния танц – хоро. Обичам тази страна заради природата и културата. Може да видите, че това се пренася и във футбола. Феновете са пламенни. Ето защо българският народ е много горд“, заявява Линдсет.

„Чувствам се много добре в България. Вече съм 3 години и за тези 3 години съм видял, че българите са много горди със своята родина. Хората по стадионите подкрепят много силно България и носят гордо цветовете на България. Но и хората по улиците следват примера и ценят националните герои като Христо Ботев и Васил Левски. Всичко това ме кара да адмирирам и да се възхищавам на българите“, каза Амос Юга.

„Тук съм доста време и усещам колко горди като народ са българите. Имат дълга и богата история. Искам да поздравя страната с празника. Както казах, тук съм отдавна и се чувствам щастлив. Мога да се наслаждавам на природата, ососбено сега, когато имам дъщеря, е много приятно да излезеш на разходка. Надявам се да остана още няколко години тук и да посрещна много национални празници в България“, сподели капитанът Юрген Матай.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Честит 3-ти март, България!

Свободата е отговорност! Нека с действията си и грижите към родината да караме всеки чужденец да се влюбва в България, всяко българско дете да иска да остане у дома, всеки човек да се чувства пълноценен и щастлив - в България!

Бъдете свободни!