Новакът в елита ЦСКА 1948 стартира зимна подготовка на националната база в Бояна с двама нови футболисти. Това са полузащитниците Емануил Личев и Борислав Дамянов, които идват от втородивизионния тим Кариана Eрден, който преустанови дейност след Нова година.

Заниманието на базата в Бояна бе водено от помощник треньора Красимир Петров в отсъствието на старши треньора Красимир Балъков, който има ангажименти в Германия и ще се присъедини към отбора най-късно утре.

Един от основните футболисти Галин Иванов също пропусна първата тренировка, тъй като все още е на почивка. Не тренира и контузеният Васил Шопов.

"Имаме достатъчно добре окомплектован отбора и няма да е проблем, ако не привлечем повече нови играчи. Има много добра сплав между млади и опитни. Основната цел е с всеки мач за играем по-добре. Няма конкретна цел дали ще сме 5-и или 6-и. Искаме да надграждаме и до 2-3 години да имаме силен отбор с млади български момчета на възраст 22-23 години и чак след това ще търсим призови класирания. Ангел Лясков и Светослав Ковачев са добри футболисти и лично аз ги искам в състава, на този етап няма нищо конкретно", коментира Красимир Петров.

Той разкри, че 99 процента от футболистите приемат позитивно новия метод на работа в клуба, при който играчите ще бъдат ангажирани на пълен работен ден в клуба и ще отработват различни компоненти от играта и извън ежедневната тренировка.

ЦСКА 1948 ще проведе първия етап от подготовката на базата в Бояна до 16 януари, когато ще изиграе контрола срещу Септември София. От 18 януари до 5 февруари тимът ще бъде на лагер в Турция.