ЦСКА 1948 дублира постижението си от миналата година и тимът повторно ще участва в елиминациите за класиране в групите от Лига на конференциите. Това се случи след успех с 2:0 в баражния мач от efbet Лига срещу ЦСКА в края на месец май и „червените“ вече трескаво се готвят за предстоящите битки от европейския клубен турнир.

Припомняме, че през миналата година тимът на ЦСКА 1948 също игра в квалификациите от тази надпревара и отпадна с общ резултат 2:4 от румънския ФКСБ след солидни срещи и двата двубоя.

Ръководството на ЦСКА 1948 отново има амбициите да реализира лагер в чужбина, разбра Gong.bg, където футболистите на Валентин Илиев да проведат своята подготовка преди евробитките. По подобие на миналата календарна година, то и тази „червените“ ще прибегнат до Словения, където да се опитат да подобрят представянето си от миналия сезон.

Start-photo.bg
100 снимки

Плановете пред ключовите фигури в клуба е в средноевропейската държава да се води подготовка, освен от първия отбор, но и втория отбор на ЦСКА 1948 да проведе тренировки и мачове в страната, за да бъде в оптимална форма за новия сезон във Втора лига. Oчаква се през това лято тимът да изиграе четири контроли, като те ще бъдат официализирани веднага, след като бъдат подписани и окончателните договори от всички страни  по преговорите.

През миналата година в Словения тимът мери сили с Марибор, Сепси, Динамо Загреб, Панатинайкос, докато финалната проверка за тима беше с Арис Солун в Гърция.

Тимът пък стартира евроучастието си от втория предварителен кръг на турнира и е сред непоставените отбори с коефициент от 4.075, колкото получават отборите без свой собствен за България. С такъв коефициент също така са Черно море и Ботев Пловдив, с разликата, че "канарчетата" ще стартират европейските си мачове в турнира Лига Европа поради триумфа в Sesame Купа на България.

Ето потенциалните съперници за ЦСКА 1948 във втория предварителен кръг за Лига на конференциите:

Истанбул Башакшехир, ЧФР Клуж, Легия Варшава, Макаби Хайфа, Апоел Беер Шева, Юргорденс, 5-ият отбор в Белгия, Гоу Ахед Игълс, Омония Никозия, Витория Гимараеш, Астана, Рига, Олимпия Любляна, Днипро-1, АЕК Атина, Зрински Мостар, Хайдук Сплит, Осиек, Спартак Търнава, АЕК Ларнака, Арарат-Армения, Аустрия Виена, Вадуц, Дунайска Стреда, Фехервар, Баник Острава, Петият в Чехия, Сейнт Мирън, Университатя Крайова, Брьондби, Третият в Дания, Цюрих, Санкт Гален;

Ако преодолеят втори предварителен кръг, тогава възможните опоненти ще бъдат:

Партизани Тирана, Жалгирис, Линфийлд Белфаст, КуПС Куопио, Брейдаблик, Ф91 Дюделанж, Будучност Подгорица, Динамо Тбилиси, Шкендия Тетово, Б36 Торсхавн или отбор от урната на непоставените от първия предварителен кръг, ако преодолее някой от изброените тимове.

 

подкрепя българския спорт