ЦСКА 1948 победи Македония Гьорче Петров с 1:0 в контрола играна на турска земя. Победният гол реализира Топузов в 16-ата минута на мача.

Още в 3-ата минута на двубоя "червените" опитаха атака, но Бастунов се засуети и бранителите на Македония се справиха със ситуацията. Тимът от Северна Македония отвърна с атака, но бранител на българския тим изби в корнер, а след изпълнението му не последва опасност за вратата на Тодоров.

Ивайло Чочев отправи удар към вратата на съперника, след като Топузов центрира от корнер, но отбраната на Македония се справи в 6-ата минута.

В 16-ата минута Мартин Топузов с отличен удар матира Стевковски и откри резултата в полза на ЦСКА 1948. Сашо Александров имаше чудесна възможност да реализира, като от доста чиста позиция прати топката над напречната греда на северномакедонския тим.

Футболистите на Македония ГП отправиха първия удар към вратата на Тодоров в 30-ата минута на мача, но той беше много неточен. Две минути по-късно Робиньо пробва мерника си от пряк свободен удар, но нацели стената изградена от играчите на ЦСКА 1948.

В 40-ата минута Сашо Александров отправи точен удар, но вратарят на Македония ГП спаси удара му. Робиньо пропусна да възстанови равенството минута по-късно като на празна врата не намери целта.

Македония направи опит за опасна атака в 52-ата минута, но бранител на "червените" изчисти в корнер. Малко по-късно влезлия на смяна Камбуров изскочи сам срещу вратаря на съперника, но той се намеси добре и не позволи топката да влезе в мрежата му.

Най-чистата ситуация за северномакедонския тим дойде в 60-ата минута, когато диагонален удар на Робиньо се отклони от гредата, а добавката на играч на Македония беше спасена от Наумов, който влезе като смяна. Две минути по-късно Галин Иванов отправи опасен далечен удар, но вратарят спаси.

В 67-ата минута Георги Русев опита мерника си, но от малък ъгъл топката мина над гредата. Пет минути по-късно отново гредата беше верен помощник на Наумов, но и вратарят съумя да докосне топката преди тя да се отклони от гредата.

ЦСКА 1948 имаше възможност да удвои преднината си в 80-ата минута, когато при опита си да изчисти топката бранител на Македония натресе напречната греда след удар отправен от Борислав Дамянов.

В крайна сметка "червените" се поздравиха с успеха.

ЦСКА 1948 - Македония ГП 1:0
голмайстор: 1:0 Топузов (16)

Lap.bg
24 снимки

Ето и стартовите състави на двата отбора:

ЦСКА 1948: 1. Тодоров, 4. Лясков, 87. Петров, 21. Василев, 25. Ал. Александров, 8. Климентов, 15. Чочев, 90. Ганчев, 7. Топузов, 11. Д. Александров, 20. Бастунов

Македония ГП: Стевковски, Чарлстон, Личина, Китановски, Атанасовски, Робиньо, Адем, Петров, Фернандиньо, Бижиновски, Фазли