Отборът на ЦСКА 1948 постигна една от най-изразителните си победи в efbet Лига. Футболистите на Николай Киров разбиха с 5:1 гостуващия Арда Кърджали, като и шестте гола в срещата паднаха до 35-ата минута на двубоя.

Мачът в Бистрица започна изненадващо с гол за гостите още в 57-ата секунда. Точен за Арда бе Светослав Ковачев с далечен удар отдясно.  

Ранният гол обаче изобщо не помогна на тима от Кърджали, който в следващите минути претърпя едни от най-тежките си минути от началото на сезона. Още в 5-ата минута Александър Колев изравни за ЦСКА 1948, а в следващия половин час резултатът набъбна до 5:1. Ивайло Чочев се разписа на два пъти, а Колев оформи своя хеттрик, с което и крайния резултат в двубоя.

Мачът бе без никакво значение за тима на Стамен Белчев, докато този на домакините все още се надява, че може да стигне до седмото място, което дава право на участие на бараж.

С днешния успех ЦСКА 1948 измести Берое от седмото място, което дава право на участие на бараж за участие в Лигата на конференциите.

По-късно днес Берое посреща Локомотив Пловдив.

Антон Узунов
91 снимки


Резултатът в Бистрица бе открит още преди да са изминали 60 секунди - Светослав Ковачев получи на десния фланг, пое към центъра и с много хубав изстрел в долния ляв ъгъл на Луков откри. Голът на юношата на Лудогорец бе записан в 58-ата секунда.

Отговорът на столичния тим не закъсня - в петата минута Алекс Колев бе изведен по страхотен начин зад отбраната на кърджалийци и с удар в близкия на Наумов ъгъл откри.

Грешка при изнасянето на Арда позволи на Топузов и Мартинов да разиграят, бившият халф на Арда разтегли наляво към Русев, който пък намери Чочев около точката за дузпа, а националът от движение препарира Луков.

В 21-ата минута на срещата Топузов за пореден път от началото на срещата излъга персоналния си пазач Георгиев, а след това с ниско подаване в малкото наказателно поле намери Колев, който отбеляза втория си гол в срещата.

Пет минути след това и хеттрикът за Колев бе факт - този път таранът отбеляза с глава след изпълнение на ъглов удар от страна на Русев. Крилото записва втора асистенция на сметката си.

Галин Иванов с фантастично центиране отляво намери Ивайло Чочев, а полузащитникът с глава, отново от точката за 11-метров наказателен удар отбеляза втория си гол в мача.

На почивката старши треньорът на домакините Николай Киров направи две промени в състава си, като играта напуснаха Георги Русев и Ангел Лясков, а на техните места се появиха Денислав Александров и Венци Василев.

Втората част започна далеч по-спокойно и нямаше и помен от вихреното начало на двубоя.

Домакините продължиха да диктуват събитията  на терена, а първата добра възможност за гол след почивката дойде в 53-ата минута. След контраатака на домакините, Галин Иванов пое от собствената си половина, напредна много добре и пробва да прехвърли вратаря с далечен шут, но стреля неточно в аут. Още в следващата минута Иванов имаше нова възможност да обстрелва вратата на Арда, но отново несполучи.

В оставащите минути двубоят в Бистрица просто се доиграваше. Едва в последната минута на срещата Арда успя да стигне до нещо интересно пред вратата на домакините. Иван Коконов имаше възможност да стреля опасно от пряк свободен удар, но Даниел Наумов внимаваше и успя да отрази.


FT / ЦСКА 1948 - Арда 5:1 

0:1 Светослав Ковачев 1`

1:1 Александър Колев 5`

2:1 Ивайло Чочев 15`

3:1 Александър Колев 21`

4:1 Александър Колев 26`

5:1 Ивайло Чочев 35`

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 15 Александър Александров, 24 Лазар Марин, 22 Реян Даскалов, 4 Ангел Лясков, 18 Ивайло Чочев, 37 Емил Мартинов, 10 Георги Русев, 33 Галин Иванов, 7 Марио Топузов, 9 Александър Колев

Старши треньор: Николай Киров

Арда: 71 Мартин Луков, 4 Милен Стоев, 9 Тонислав Йорданов, 10 Светослав Ковачев, 11 Александър Георгиев, 17 Иван Коконов, 19 Румен Руменов, 33 Иван Тилев, 8 Милен Желев, 80 Лъчезар Котев, 81 Атанас Зехиров

Старши треньор: Стамен Белчев