Новият член на efbet Лига ЦСКА 1948 се обърна към своите фенове с призив да бъде спасен хандбалният клуб на "червените". Както е известно от февруари тази година тимът е с предизвестие за напускане на залата си.

„Армейци“, обръщаме се към вас с призив за помощ.

От февруари 2020 г. хандбалният клуб ЦСКА е с предизвестие за напускане на залата си. Помещението е дом на отбора от цели 40 години.

Стартирана е кампания по събиране на средства в подкрепа на хандбалния тим на „червените“. Целта е да се изплати част от задълженията и да се извърщат належащи ремонти по залата, която към този момент изглежда в окаяно състояние.

През последнтие няколко годни ръководството на хандбалния ЦСКА успя със собствени средства да подмени осветлението на залата, както и да осигури някои други ремонтни дейности, но те са крайно недостатъчни за нормалното провеждане на работен и тренировъчен процес.

Към момента покривът на залата протича при дъжд, нужно е и ново остъкляване и изолация. Също така и основен ремонт на съблекалните, осигуряване на адекватна отоплителна система. Това са само част от належащите промени, за да може хандбалният ЦСКА да продължи да тренира и съществува.

Наш ред е да помогнем!

Нека спасим хандбалния ЦСКА и да върнем децата на терена!

Хандбален клуб "ЦСКА" е основан през октомври 1962 година. Със създаването му се поставя началото на детско-юношеската школа на ЦСКА по хандбал, която в по-късен етап се утвърждава като водеща в страната. Основната дейност на клуба е подготовката на спортни кадри, изграждане на представителни отбори за всички възрастови групи и участие в държавни първенства. Клубът разполага с база в град София на бул. „Асен Йорданов” 2 (бившата зала „Дескрим“), получена въз основа на концесионен договор с Министерство на младежта и спорта.

ЦСКА е един от най-титулуваните хандбални клубове в далечното и близко минало в спортната история на България. В периода 1976-1991 година печели над 40 трофея и прави няколко пробива в европейските клубни турнири, включително полуфинал при жените. Мъжкият отбор на ЦСКА достига до забележително постижение – 82 поредни победи във всички турнири в рамките на почти две години. След последната шампионска титла на женския отбор през 1991 година и последната купа на България, спечелена от мъжкия отбор през 2002 година, отборите в различните възрастови категории в школата на ЦСКА постепенно намаляват, а с тях и успехите на отбора.

В резултат на това клубът е в затруднено финансово положение – има натрупани задължения за над 50,000 лева, които не позволяват получаване на средства от Министерство на младежта и спорта. Единствената подкрепа идва от фирма на предишен състезател на клуба, която помага с осигуряване на транспорт за юношите, при пътуване за спортни състезания извън София", призова от клуба.