Отборът на ЦСКА 1948 използва своя сайт, както и социалните си мрежи, за да отправи пожелание за честит рожден ден на единствения българин, носител на най-ценното индивидуално футболно отличие - Златна топка, а именно - Христо Стоичков.

Ето съобщението от столичани:

Честит рожден ден на легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков! Днес Камата навършва 56 години! Всички в клуба му пожелаваме здраве, успехи и много радостни мигове! Стоичков е единственият българин, печелил Златната топка. Той е носител и на Златната обувка на Европа. Трикратен шампион с ЦСКА. Четири пъти е вдигал Купата на България и веднъж Суперкупата на страната.

Едва ли има думи, които да опишат изумителната му футболна кариера! Благодарение на фантастичните си изяви на терена, до ден днешен Стоичков е един от най-популярните и обичани българи. Той се превръща в лидер на едно от златните поколения на Барселона, с което триумфира с пет титли на Испания, Купата на европейските шампиони, Суперкупата на Европа, четири Суперкупи на Испания, Купата на краля и Купата на носителите на национални купи. Играе още за Юрий Гагарин, Хеброс, Парма, Ал Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед. Водеща фигура и през незабравимото американско лято, когато с България достига до полуфинал на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Камата печели голмайсторския приз от надпреварата с шест гола. Води атаката на тима и на европейското първенство през 1996 г. в Англия, както и на Мондиала през 1998 г. във Франция. За "лъвовете" има общо 83 мача и цели 37 попадения. В 19 от тези двубои носи и капитанската лента на отбора. Приятен празник! Благодарим ти за всичко, Ицо! Само ЦСКА!