Един от приоритетите в зимната селекция на ЦСКА 1948 ще бъде привличането на десния бек на Локомотив Пловдив - Матеус да Силва. Вече са водени преговори с “черно-белите" и има сериозна вероятност сделката да бъде финализирана. Знак в тази посока е и това, че първият зимен трансфер на “Лаута" е именно десен бранител - нидерландецът с паспорт и от Кюрасао Джовани Трупе.
 
Решението с новия треньор на “червените" вероятно отлага на този етап няколко конкретни хода по селекцията, но е факт, че в клуба не са особено доволни от представянето на Стив Фуртадо през есента. Бившият титуляр на Берое изигра най-много мачове като титуляр по десния фланг, където Любослав Пенев в първите три кръга използваше ветерана Сашо Александров.
 
Освен Алвеша, в тази зона играха Джонатан Перейра и Реян Даскалов. Забележките към Фуртадо са главно към представянето му в дефанзивен план, а Матеус показва доста добра стабилност. Бразилецът бе привлечен на “Лаута" през лятото, след като преди това игра за Морейрензе./"Мач Телеграф"