ЦСКА 1948 загуби с 1:2 от противника на Ботев Пловдив в Лига Европа Марибор. Срещата се игра в Словения, където "червените" са на подготовка. Милец изведе словенския гранд напред в резултата в началото на втората част. В 57-ата минута Парвизджон Умарбаев изравни. Крайният резултат оформи Якупович осем минути преди края. 

В 3-ата минута Марто Бойчев преодоля няколко футболисти на Марибор и навлезе в наказателното поле, където беше съборен. Младокът поиска дузпа, но главният рефер не отсъди такава. В 12-ата минута Бурле се измъкна от защитата на "червените" и нанесе удар от границата на наказателното поле, но Алекс Божев успя да спаси. 

В 24-ата минута удар на Бирсент Карагарен беше спасен от вратаря на словенците. Десет минути след това Юг изби в корнер опасен удар на Карагарен. Пет минути по-късно Бурле проби отляво и нанесе диагонален удар, с който стражът на българския тим се справи. 

Три минути след почивката Марибор поведе. Милец отне топката от Реян Даскалов, напредна и с удар от около 20 метра не остави шансове на вратаря. 

В 57-ата минута Валентин Илиев смени целия си титулярен състав. Секунди по-късно Евгений Сердюк пресече подаване на защитник към вратаря и подаде към Парвиз Умарбаев, а халфът вкара за 1:1. 

В 71-ата минута Петър Маринов се справи след удар на противников футболист от удобна позиция. 

В 82-ата минута Марибор отново поведе. Милец със страхотен пас изведе Якупович сам срещу Маринов и футболистът на словенците не сбърка за крайното 2:1.