Кирил Котев официално е новият спортен директор на ЦСКА 1948. За специалиста това ще бъде втори период на този пост в клуба.

Ето какво написаха от ЦСКА 1948 в сайта си:

Котев наследява доскорошния спортен директор на „червените“ Радослав Здравков, който подаде оставка.

40-годишният ръководител е запознат с всички процеси в клуба, като досега той заемаше поста селекционер на ЦСКА с основна сфера на дейност – българския пазар.

За Котев ролята на спортен директор също е добре позната, тъй като между юни 2018 г. и февруари 2021 г. той изведе ЦСКА до множество успехи именно на този пост - малко след оттеглянето си от активна футболна кариера. Бившият защитник на „червените“ ръководи тима по Честния път към върха и завоюва с ЦСКА трофея от Втора лига и промоция в efbet Лига.

През сезон 2017/18 пък като футболист бранителят подсили състава на ЦСКА в Югозападната Трета лига, където опитът му и лидерските му качества бяха безценни за защитния вал на „армейците“.

През кариерата си като състезател освен за ЦСКА той е играл още за Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив (Пловдив), Далиен и Черно море.

Кирил Котев е двукратен шампион на България - през 2004 г. с Локомотив (Пловдив) и през 2008 г. с ЦСКА. Носител на Купата на България с ЦСКА през 2006 г. Вдигал е още Суперкупата на България с Локомотив (Пловдив) през 2004 г. и с ЦСКА през 2006 г. и 2008 г. Има на сметката си и 13 мача за националния отбор на България и 1 гол.

Всички в ЦСКА приветстваме новия спортен директор на клуба – Кирил Котев, като му пожелаваме да бъде здрав, успешен и все така отдаден на армейската кауза!

САМО ЦСКА!