ЦСКА 1948 може да се размине с трансфера нападателя Аймен Маюс. Преди девет дни спонсорът на „червените“ – Цветомир Найденов, обяви в профила си във Facebook, че алжирският национал ще стане поредното ново попълнение на столичния тим.

Сега обаче френският сайт fennecfootball.com твърди, че е настъпил обрат и Маюс няма да пристигне в България. Вместо това, нападателят най-вероятно ще се присъедини към швейцарския елитен Грасхопърс.

Според информация от източник, близък до играча, преговорите между Маюс и отборът от Цюрих са в напреднал етап, като двете страни изглежда са постигнали споразумение относно условията на договора.

Кариерата на Маюс до момента преминава изцяло в родината му Алжир. До края на юни е бил собственост на местния гранд УСМ Алжир. Играл е още в Джижел, Батна и Айн Млила. Той има 8 мача и 5 гола за националния отбор на Алжир, като става голмайстор на турнира за Купата на Африканските нации през 2022 година и попада в идеалния отбор на турнира. В алжирското първенство има 95 мача и 27 гола. През сезон 2022/23 печели Купата на конфедерациите на Африка с УСМ Алжир.