Отборите на Черно море и ЦСКА 1948 откриват 11-ия кръг в efbet Лига с двубой помежду в петъчния ден от 17:00 часа на стадион „Тича“ във Варна. Срещата можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg пък ще можете да проследите сблъсъка минута по минута.

За „моряците“ наказан за този двубой е синът на старши треньора Илиан Илиев – Илин Илиев-младши. Сериозните проблеми с контузени футболисти в тима продължават, като извън сметките за срещата са Георги Георгиев, Стефан Станчев, Файсел Касми, както и младите Денислав Ангелов, Велислав Василев и Лъчезар Йорданов.

Варненци картотекираха за тази среща Георги Божилов, който обаче не е играл състезателен футбол от около две години заради сериозни проблеми в ахилеса.

Интересът към звездата на тима Матиас Курьор пък се залисва, като според информациите последният отбор, който има интерес към национала на Мартиника е Алфу Джайра от ОАЕ, който неотдавна бе воден от легендата Диего Армандо Марадона.

Черно море привлече и северномакедонския бранител Владко Дробаров, който е на 27 години и за последно бе играл за индийския Керала Бластърс. Провали се обаче трансферът на белгийския защитник Мануел Анголи, който се смяташе за сигурно ново попълнение.

В състава на ЦСКА 1948 контузен е бързоногият Георги Русев. Възстановен за този двубой обаче е Галин Иванов.

Мартин Камбуров пък е на само 9 гола от рекорда на Петър Жеков. Нападателят на „червените“ има 244 попадения, а легендата Жеков е с 253 гола в елита.

Столичани обаче са все още без победа при гостуване в efbet Лига, макар да са във феноменална форма на Националния стадион „Васил Левски“. Тимът на Красимир Балъков е и без отбелязан гол навън, въпреки че е един от най-резултатните отбори в първенството. Всички попадения обаче дойдоха именно на свой терен.