Отборът на ЦСКА 1948 се завърна на победния път в efbet Лига, налагайки се с минималното 1:0 над Етър в Бистрица. Единствения гол в мача вкара Ивайло Чочев, който бе точен от дузпа. Други два гола, дело на Чочев и Радослав Кирилов бяха отменени заради засада, а в продължението на срещата напречната греда спаси гостите от второ попадение.

Двубоят бе дебютен за новия наставник на ЦСКА 1948 Николай Панайотов, който преди няколко дни замени Атанас Рибарски.

start-photo.bg
45 снимки

Двубоят в Бистрица започна в спокойно темпо, като в първия четвърт част чистите голови положения почти липсваха. Домакините опитаха да упражнят начален натиск, който обаче се изрази само с изпълнението на няколко корнера пред вратата на Етър. Първата добра възможност за „червените” дойде в 13-ата минута, когато след центриране от поредния ъглов удар, Елитон се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но в аут. Минута по-късно отново капитанът на домакините имаше възможност да играе с глава, но този път изпълнението му не се получи добре и стражът на „виолетовите” улови.

Постепенно домакините увеличиха темпото и положенията пред вратата на Мартин Величков започнаха да се редят едно след друго.Радослав Кирилов пробва късмета си с далечен удар, но стражът на гостите със сетни усилия изби в ъглов удар. Антонио Вутов също имаше добър шанс да се разпише, но изстрелът му бе избит с крак от Величков на вратата на великотърновци.

В 27-ата минута дойде и едно от най-интересните положения в срещата. След поредното центриране в наказателното поле на гостите, Елитон успя да отправи удар по посока вратата на Етър. Топката докосна ръката на Янко Ангелов, а след това вратарят спаси. Главният рефер Стоян Арсов, за когото това бе дебют в efbet Лига, бе повикан от своите асистенти да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. След като го направи, Арсов промени решението си и отсъди дузпа.

Наказателният удар бе превърнат в гол от Ивайло Чочев, който стреля в десния ъгъл на вратата. Стражът на гостите усети посоката на топката и я докосна, но не успя да предотврати влизането ѝ във вратата.

Минути след гола във вратата на Етър, Чочев вкара втори гол, който обаче бе правилно отменен заради засада на плеймейкъра на домакините.

Едва в 38-ата минута гостите погледнаха малко по-сериозно към противниковата врата и отправиха първия си удар в мача. Моран стреля от дистанция, но коженото кълбо премина покрай вратата, а стражът на домакините изобщо не трябваше да се намесва.

До края на първото полувреме Педриньо и Антонио Вутов също имаха добри възможности да се разпишат. Първо бразилецът пробва да изненада противниковия вратар с удар от близо 30 метра, но стражът на гостите внимаваше и изби. Малко след това Антонио Вутов стреля по диагонала, но не успя да намери целта.

Второто полувреме започна с отлично положение за гостите от Велико Търново. След центриране от фал в половината на „червените”, Янко Ангелов стреля с глава. Ударът на играча на Етър затрудни максимално Даниел Наумов. Вратарят все пак успя да парира изстрела, а след това отново да избие топката, за да предотврати сигурен гол във вратата си. Буквално секунди по-късно ЦСКА 1948 организира много добра контраатака, която завърши с удар по земя на Талис, но топката премина покрай десния страничен стълб.  

В 59-ата минута Радослав Кирилов също вкара топката в мрежата на Етър, но попадението бе отменено заради засада.   

Футболистите на Етър определено промениха стила си на игра след почивката и много по-често стигаха до сериозни ситуации пред Даниел Наумов. Шано пропусна изгоден шанс, стреляйки по диагонала, но прати топката във външната страна на мрежата. В заключителните минути на мача Ивайло Димитров бе много близо до попадение, но ударът му с глава бе спасен от Наумов. Нападателят поиска дузпа за дърпане за фланелката, но такава не бе отсъдена.

В продължението на срещата Радослав Кирилов удари напречната греда и пропусна прекрасна възможност да удвои резултата. В крайна сметка „червените” се поздравиха с трите точки и прекъснаха серия от четири мача без успех.

FT • ЦСКА 1948 – ЕТЪР 1:0

1:0 Чочев 30'

efbet Лига, 6-ти кръг

Стадион: „Бистрица”, Витоша

ЦСКА 1948: 29  Даниел Наумов, 23 Емил Виячки, 18 Ивайло Чочев, 20 Антонио Вутов, 4 Мики Орачев, 8 Педро Енрике, 99 Радослав Кирилов, 7 Талис Енрике , 39 Парвиз Умарбаев, 5Елитон, 6 Стив Фуртадо

Старши треньор: Николай Панайотов

Етър: 22 Мартин Величков, 2 Валери Христов, 4 Георги Александров, 6 Пламен Димов, 77 Мартин Николов, 8 Моран Асфал Мартин Абдиел, 29 Янко Ангелов, 24 Шахредин Букхолда, 7 Кольо Станев, 38 Владислав Найденов, 9 Мартин Тошев

Старши треньор: Емануел Луканов