ЦСКА 1948 продължава да бъде най-активен на трансферния пазар у нас. "Червените" вече се подсилиха с над половин дузина нови играчи, анонсирани от спонсора на клуба Цветомир Найденов. 

Тимът от Бистрица отново се е насочил към Локомотив Пловдив, за да подсили отбора си за предстоящото участие в Лига на конференциите и новия сезон в еfbet Лига. През зимата ЦСКА 1948 привлече Бирсент Карагарен и Райън Бидунга от "Лаута", а сега иска нови трима играчи на "смърфовете", научи Gong.bg. Трансферна цел на "червените" са вратарят Динко Хоркаш, защитникът Матеус и офанзивният футболист Джовани. 

За да ги имат в състава си от Бистрица са готови да дадат на Локомотив цели седем от своите играчи, като сред предложените на "черно-белите" са Стив Фуртадо, Ангел Бастунов, Марио Топузов, както и Бирсент Карагарен, който не оправда очакванията през пролетния дял на изминалото първенство. 

Динко Хоркаш се утвърди като един от най-добрите вратари у нас, като дори получи повиквателна за олимпийския отбор на Хърватия. През зимата той беше пред трансфер във френския Лориен, но до сделка така и не се стигна. Привличането на Хоркаш в Бистрица определено е трудна задача, тъй като интересът към него е сериозен. 

Десният бек Матеус беше желан от ЦСКА 1948 и през зимата, като се считаше, че ще премине в отбора заедно с Карагарен и Бидунга. Лявото крило Джовани беше най-добрият футболист на Локомотив през пролетния дял на еfbet Лига. 

Разговорите по оста Бистрица - Лаута са в ход, като в следващите дни ще стане ясно дали някой от гореспоменатите играчи ще смени клубната си принадлежност.