Отборите на ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив дават старт на 23-ия кръг в efbet Лига. Двубоят между двата тима е днес от 17:30 часа и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg по традиция ще проследим срещата минута по минута.

Срещата ще се играе на стадион „Бистрица”, а главен рефер на двубоя е Георги Димитров от София.

Домакините заемат десетото място във временното подреждане на две точки от Пирин, който е в зоната на изпадащите. В същото време „жълто-черните” са трети с 39 пункта в актива си.

Наставникът на „червените” Николай Киров не може да използва петима от своите състезатели. Крум Стоянов, Деян Лозев и Карлос Охене са с травми, докато Симеон Петров и Александър Александров изтърпяват наказания.

ЦСКА 1948 постигна две победи в двете си гостувания през пролетта до този момент, налагайки се над Царско село и тима на Ботев Враца. Завърналият се в редиците на отбора Мартин Тошев стартира втория си престой в тима с попадение.

Любопитно е да се отбележи, че най-изразителният успех на ЦСКА 1948 е елита до този момент е именно срещу днешния им съперник Ботев Пловдив. На 2 октомври 2022 година, „червените” разбиха „канарчетата с 5:0 на националния стадион „Васил Левски”.

Новото попълнение на пловдивчани Джак Лейн се отличи с дебютен гол само 12 минути, след като се появи на терена в миналия кръг. Гостите се намират в отлична форма,  като футболистите на Азрудин Валенчич не познават вкуса на поражението от месец декември насам.