Новината за милионите, които са нужни на Левски, бързо обиколи цяла България. И някои решиха да се възползват от това. Първи на опашката е ЦСКА 1948. "Червените" са започнали офанзива с оферти за звездите на "сините", пише "Мач Телеграф". Става въпрос за играчи като Уелтън, Хосе Кордоба и част от талантите на тима. На този етап от "Герена" гледат отвисоко на тези предложения, защото се надяват на друг развой след срещата, която бе организирана във вторник.
 
Не е тайна обаче, че в Левски може да бъдат принудени да продават играчи. За тази неприятна развръзка първи намекна Станимир Стоилов, а след това Иво Ивков потвърди.
 
"Червените", които победиха Левски на старта на първенството с 1:0, пък не крият, че този сезон амбициите им са за нещо повече от място в първата шестица. Вчера от клуба хвърлиха бомба, след като привлякоха един от най-силно представящите се играчи в родното първенство - Радослав Кирилов.
 
Иначе доста се шуми за интерес към играчите на Левски от страна на чужди клубове. Самият Станимир Стоилов обаче призна, че предложенията, пристигнали за Уелтън, Кордоба и Сундберг не са такива, каквито на "Герена" биха искали да получат. В това число влиза и Билал Бари, който бе спряган за Спортинг Лисабон.
 
В ЦСКА 1948 имат богат опит в отмъкване на играчи на Левски. Става дума най-вече за кадри от школата на "сините".