Отборът на Ботев Пловдив приема градския съперник Локомотив в интригуващо дерби. Мачът може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

118-ият епизод от съперничеството между „канарчетата“ и „смърфовете“ обещава да бъде ожесточен, въпреки разликата от осем места и 13 точки между двата тима. Играчите на Душан Керкез се развихриха в последните два кръга, като вкараха цели 11 гола при победите над Ботев Враца с 5:3 като гост и над Локомотив София с 6:0 у дома. Разгромът над „железничарите“ бе трети успех за изминалите четири двубоя на „жълто-черните“ в елита, като отборът разби и Берое с 4:1 на „Колежа“ в „Битката за Тракия“. Керкез и компания са 11-и в таблицата с 18 точки.

Локомотив от своя страна е в мини-криза, като няма победа в последните пет кръга от първенството, завършвайки наравно при визитите на шампиона Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и губейки в домакинствата си на ЦСКА и Берое. Тези негативни резултати закономерно свалиха състава на Александър Томаш от върха в подреждането, като „черно-белите“ са трети с 31 точки, на една зад Черно море и ЦСКА. Първият мач между Ботев и Локомотив през кампанията завърши при равенство 1:1 на „Лаута“ – след това „смърфовете“ влязоха в серия от девет последователни успеха, преди да навлязат в труден период, от който ще искат да излязат с победа в градското дерби.

Какви са цифрите зад „пловдивското дерби” и любопитните факти около мача, може да видите в прикаченото видео.