Голям обрат с бъдещето на Ивайло Чочев. Националът, който бе сигурен за италианския Козенца, след като ЦСКА 1948 прие тяхната оферта, отказа да се върне на Ботуша, защото иска в Лудогорец, пише „Мач Телеграф“. Двата клуба водиха преговори няколко дни в края на миналата година и в началото на тази. „Червените“ и „орлите“ обаче не се разбраха за парите по трансфера и сделката пропадна към онзи момент.

Действията на Чочев – да откаже отлична сума от Италия, за да премине в Лудогорец, обаче правят така, че преговорите между двата клуба да започнат отново и то много интензивно. Ясно е, че футболистът е готов на компромиси, за да изпълни своята мечта – да се бори за титла и да участва в евротурнирите, след като вече игра с успех на Запад и то в Серия А, а от дълги години е основен играч в националния отбор.

Според различни информации ЦСКА 1948 иска 1 млн. евро за Чочев, но това не е точно така, а сумата е по-малка. Именно толкова даваха от Козенца, но с условие – 200 000 евро сега и още 800 000 евро, ако останат в Серия Б. Скоро се очаква развитие около бъдещето на Чочев, но по всичко личи, че той рано или късно ще облече екипа на Лудогорец.