Лудогорец победи Слован Братислава с 1:0 във втората си контрола от подготвителния лагер на "орлите" в Австрия. Единствения гол във вратата на шампиона на Словакия вкара Ивайло Чочев в 59-ата минута.

И в двата отбора имаше липсващи играчи заради европейското първенство. Лудогорец има двама представители на шампионата в Германия - Якуб Пьотровски (Полша) и Квадво Дуа (Швейцария), а Слован е с трима - Юрай Куцка и Давид Стрелец играят за Словакия, а Гурам Кашия - за Грузия. Панамецът Сезар Блекман пък има ангажименти с националния отбор на страната на Копа Америка. 
Началото на мача бе за българския шампион, който създаде напрежение в наказателното поле на съперника, но словаците се справиха. В 10-ата минута се стигна и до първия точен удар в двубоя. Руан Круз опита да изненада стража на Слован от дистанция, но не успя да затрудни вратаря Тръновски. Отнета топка в половината на словаците позволи на Педро Нареси да пробяга близо 20 метра с топка в краката, но в наказателното поле бе умело притиснат от Канкава и ударът му не се получи. 
 
Разградчани продължиха да са по-активни и в 29-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Хубаво центриране от десния фланг на Аслак Фон Витри бе засечено с глава от Руан Круз, който прати топката в левия стълб на вратата на Слован. Три минути след това шут на Тодор Неделев от фал бе спасен от Тръновски. Стражът на словаците се намеси майсторски и при нов удар от пряк свободен удар на Неделев в 39-ата минута.
 
На почивката треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, извърши 8 смени. В игра се появиха Сон, Текпетей, Спас Делев, Матиас Тисера, Антон Недялков, Сонко Сундберг, Диниш Алмейда и новото попълнение на вратата Хендрик Бонман. Само Ивайло Чочев, Тодор Неделев и Педро Нареси запазиха местата си за старта на второто полувреме. Наставникът на Слован - Владимир Вайс, не направи нито една промяна в стартовия си състав.
 
Лудогорец откри резултата секунди преди да изтече час игра. Участие в головата атака взеха всички български играчи на терена - Делев подаде към Недялков, чието успоредно центриране бе хитро прескочено от Неделев и топката стигна до а Ивайло Чочев, който с премерен шут я оплете в мрежата на съперника - 1:0.

Малко след това гол на Матиас Тисера бе отменен, а решението на съдиите предизвика недоволство в българския отбор. Центриране на Недялков бе отклонено от защитник на Слован към своята врата,  Тисера изпревари стража на съперника и бутна топката зад гърба му. Флагът за засада обаче бе вдигнат, въпреки че подаването бе от играч на словаците. 

 
В 70-ата минута и словаците уцелиха греда след техничен удар с левия крак на Тигран Барсегян. 12 минути преди края Спас Делев бе сменен заради контузия. Той се хвана за задната част на бедрото и легна на тревата, явно показвайки, че е получил разтежение и не може да продължи. В следващите часове ще стане ясно колко е тежка травмата на крилото на Лудогорец. 

 
FT/  ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН БРАТИСЛАВА 1:0
 
Лудогорец: 1. Серджио Падт, 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 30. Педро Нареси, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделв, 99. Руан Секо, 7. Рик Джонатан, 77. Кайо Видал
 
 

Слован: 31. Мартин Тръновски, 25. Лукаш Паушек, 12. Кенан Байрич, 2. Симен Воет, 6. Кевин Вимер, 20. Джаба Канкава, 88. Кириакос Савидис, 11. Тигран Барсегян, 10. Марко Толич, 7. Владимир Вайс, 21. Роберт Мак