Черно море победи с 2:1 с Дунав в контролна среща, играна на стадион „Тича“ във Варна. Проверката бе втора за деня за „моряците“, които преди това победиха Созопол с 1:0.

Домакините можеха да открият резултата още преди да е изтекла първата минута на срещата. Велислав Василев изведе Мазир Сула отдясно по атаката на Черно море, той навлезе в наказателното поле на Дунав и стреля, но вратарят Дамян Дамянов успя да избие топката. В 29-та минута домакините откриха резултата. Исмаил Иса получи пас в наказателното поле на гостите и пусна топката към Алекс Фернандес, който с техничен удар от 10-тина метра вкара за 1:0. В 37-та минута Черно море можеше да отбележи втори гол. Васил Панайотов стреля опасно от пряк свободен удар от повече от 25 метра, но стражът на гостите Дамян Дамянов успя да избие топката в корнер.

В 45-та минута на първата част бе най-чистото положение за отбора на Дунав. След центриране от корнер Мирослав Будинов засече с глава топката на близката греда, но вратарят Иван Дюлгеров показа страхотен рефлекс и успя да избие.

В началото на втората част в 49-та минута Дунав бе близо до изравняване на резултата. След центриране отдясно Мирослав Будинов успя да засече топката с глава, но вратарят Иван Дюлгеров отново спаси. В 51-та минута вратарят на гостите Дамян Дамянов предотврати сигурен гол, след като успя да спаси удар на Алекс Фернандес от непосредствена близост.

В 56-та минута Матеус Машадо получи чудесен пас от Александър Василев около точката за изпълнение за дузпа и стреля технично, но топката премина на сантиметри над вратата на гостите. В 68-та минута Арлинд Дакай получи топката в наказателното поле на Дунав, овладя я технично и стреля със задна ножица, но за късмет на гостуващия тим тя премина на сантиметри над вратата. В 77-та минута Дунав изравни резултата, а голмайстор стана Мехмед Сабри, който реализира със страхотен удар по диагонал отляво.

В 82-та минута Арлинд Дакай стреля опасно по диагонал отляво, но стражът на гостите Дамян Дамянов отново спаси. В 89-та минута Матеус Машадо със строхотен удар по диагонал отдясно вкара победния гол за домакините.

Досега Черно море изигра шест контроли. В първата победи като гост Фарул (Констанца) с 1:0, след това завърши 0:0 с втория отбор на ЦСКА 1948 в Обзор, спечели с 2:0 срещу Черноморец (Балчик), завърши 1:1 с Етър и днес надделя над Созопол с 1:0 и с 2:1 над Дунав.

Последната проверка за „моряците“ преди възобновяването на първенството в efbet Лигата е в събота срещу тима на Добруджа   като преди мача ще бъде официалното представяне на отбора за пролетния дял от шампионата.

Автор: Данаил Войков/БТА