Отборът на Черно море приема шампиона Лудогорец в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Дербито е днес на стадион „Тича” във Варна и стартира в 20:30 часа. Интригуващия сблъсък може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим двубоя на живо минута по минута.  

Срещата е много по-важна за "моряците", които са в битка с ЦСКА за второто място в крайното класиране, което дава право на директно участие в Лигата на конференциите, докато завършилият на трета позиция ще трябва да мине през бараж

 От своя страна Лудогорец вече си осигури 13-та поредна шампионска титла на България, а по-рано през седмицата загуби във финала за Купата на България, така че "орлите" доиграват сезона. След поражението от Ботев Пловдив на Националния стадион треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев разкри, че в оставащите три мача от efbet Лига ще залага на играчи, които са имали по-малко шансове за изява до момента.

"Моряците" започнаха добре плейофите и записаха победа над Локомотив Пловдив и нулево равенство с Левски на "Герена" в първите два мача, като играчи на Илиан Илиев имат едва четири поражения от началото на кампанията.

След новата грешна стъпка на „червените” вчера, които не успяха да победят Крумовград у дома, завършвайки 2:2, Черно море има отличен шанс да вземе превес в борбата за второто място. За целта обаче, тимът на Илиан Илиев трябва да постигне успех срещу разградчани тази вечер.