Черно море приема Ботев Пловдив в един от интересните мачове на 11-ия кръг в efbet Лига. Срещата е днес от 19:30 часа на "Тича" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя. 

"Моряците" правят забележителен сезон до момента, като все още нямат загуба - 7 победи и три равенства, които отреждат второ място на отбора на Илиан Илиев. Варненци са безупречни у дома - четири победи от четири мача. В последния кръг Черно море завърши 1:1 при гостуването си на ЦСКА 1948 и сега ще се опита да се завърне на победния път. 

Аут за домакините за днешния мач са Велислав Василев и Исмаил Иса. Бразилецът Алекс Фернандес попадна в групата за двубоя от 21 футболисти, но е много вероятно да отпадне от нея в последния момент, тъй като в тимовия лист могат да бъдат записани най-много 20 играчи. Халфът се забърка в скандал с Илиан Илиев в последния мач на отбора, след като реагира бурно при смяната си срещу ЦСКА 1948 и ще понесе наказание. 

Очаква се Илиев да направи само една промяна в своя стартов състав, като на мястото на Фернандес ще се появи Александър Василев. Атаката отново ще бъде водена от Атанас Илиев, който при отсъствието на Иса няма алтернатива, след като последното ново попълнение Брено Тейшейра все още не е картотекиран. 

Ботев Пловдив пристига на "Тича" в серия от два мача без победа. "Канарчетата" обаче успяха да вземат точка от визитата си на Лудогорец (2:2), след което допуснаха поражение от ЦСКА с 1:2 на "Колежа". Треньорът Душан Керкез ще може да разчита на нападателя Мартин Секулич, който пропусна срещата с "червените" заради вирус. В контузия продължава да бъде Джаспър ван Хертъм. 

Главен съдия на двубоя днес е Георги Гинчев. 

подкрепя българския спорт