Черно море и Арда се изправят един срещу друг във втория двубой от петъчната програма на 14-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ в морската ни столицата стартира в 19:45 часа и ще може да я гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Арда продължава със солидните си изяви до момента през сезона. Следва визита на намиращия се във форма Черно море. Последният засега мач между двата тима се игра на 12.03 тази година и завърши при резултат 2:0 за варненци, които при успех днес ще намерят място в Топ 3 на първенството. Тимът на Илиан Илиев е непобеден в пет от предходните си 6 срещи като домакин в първенството.

Наставникът на варненци обаче няма да може да разчита на един от основните футболисти на тима от началото на сезона Матеус Клементе, който пропуска мача заради натрупани жълти картони. В същото се очертава пореден мач като титуляр за 17-годишния талант на „моряците“ Николай Златев.

Аут са още капитанът Даниел Димов, който се възстановява от операция, и контузеният Лъчезар Йорданов. В групата обаче се завръща Мазир Сула, който не попадна сред 18-те за гостуването на ЦСКА 1948.

Черно море има отлична успеваемост в мачовете си срещу Арда, като в  четири двубоя на „Тича“ варненци имат три победи и едно равенство.

В същото време Арда е спечелил само 3 от последните си 21 срещи като гост, но пък не е губил в 9 от изиграните си 13 двубоя от efbet Лига. Кърджалийци са в серия от 4 мача без загуба и само един допуснат гол при гостуването на Лудогорец (1:1)

Наставникът на тима Александър Тунчев сподели, че в отбора трябва да се изчистят много неща в играта и очаква тежък мач срещу Черно море.

Илия Юруков се завръща в състава след изтърпяно наказание и ще бъде на разположение на Тунчев.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


19:45 часа | ЧЕРНО МОРЕ - АРДА

efbet Лига, 14-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Цветомир Панов, Петар Босанчич, Живко Атанасов, Виктор Попов – Мимито Биаи, Стефан Велев – Матиас Курьор, Васил Панайотов, Николай Златев – Закария Беншаа  

Старши треньор: Илиан Илиев

АРДА (3-4-3): Анатоли Господинов – Алекс Петков, Омар Сако, Милен Стоев – Александър Георгиев, Милен Желев, Лъчезар Котев, Джуниет Али – Иван Коконов, Ласана Н’Диайе, Светослав Ковачев

Старши треньор: Александър Тунчев


Главен съдия: Иво Андреев, град София

Стадион: „Тича“, град Варна


Начало: 19:45 часа

Пряко по: DIEMA SPORT