Черно море успя да изкове успех с 1:0 срещу ЦСКА 1948 в предсезонна контрола.Срещата се проведе в Разлог и въпреки многото добри шансове за "моряците" единственото попадение дойде едва в последната секунда на мача, дело на Жозе Гомеш. 

Мачът не са започва в особено високо темпо, като Черно море владееше повече топката, без обаче да застрашава реално вратата на символичните домакини. 

В 14-а минута Васил Панайотов опита късмета си отдалеч, но не беше близко до попадение. В 19-та минута дойде и първият сериозен шанс, след като Денислав Ангелов не успя да уцели вратата на ЦСКА 1948 от точката на дузпата. 

В 28-ата минута Андраде шутира от далечна дистанция, но не уцели вратата. Секунди по-късно моряците комбинираха в наказателното поле на червените и последва нов изстрел на португалеца, но пак в аут. Седем минути преди края на частта Ангелов имаше нов хубав шанс от подобна дистанция като предишния, но отново не намери очертанията на вратата на Тодоров. 

Двата тима излязоха в коренно променени състави през второто полувреме. Новите 11-торки обаче трудно се сработваха под силното слънце над Разлог, а головите положения общо взето липсваха. В 62-та минута Родриго Вилела се оказа на чудесна стрелкова позиция, но ударът му беше париран с вещина от Димитър Тодоров. 

В 71-ата минута Гомеш и Касми комбинираха добре пред наказателното поле на червените, но шутът на втория не се получи и Тодоров без проблем улови.

В 82-ата минута варненци организираха контраатака. Последва пас към Касми, който влезе навътре и отправи удар по земя от двайсетина метра в лявата греда. Нулеовото равенство обаче така и не успяваше да бъде развалено до последната секунда на мача, в която Жозе Гомеш успя да вкара победното попадение. 

ЦСКА 1948 - Черно море 0:1 

0:1 - Жозе Гомеш (90+1)

Ето и съставите на двата тима:

ЦСКА 1948: 1. Тодоров, 5. Минков, 15. Ангелов, 24. Марин, 7. Топузов, 88. Хайдаров, 21. Върбанов, 22. Д. Илиев, 27. Дамянов, 98. Йосков, 10. Русев

Черно море: Георги Георгиев, Живко Атанасов, Сами ел Анаби, Мартин Дичев, Виктор Попов, Велислав Василев, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Леандро Андраде, Илиан Илиев, Денислав Ангелов