Отборът на Черно море, който се представя доста добре в родното първенство, превзема националния тим на България. Очаква се "моряците" да имат най-много представители за предстоящите приятелски мачове от турнира FIFA Series в Баку срещу Танзания (22 март) и Азербайджан (25 март).

През миналата седмица селекционерът Илиан Илиев обяви имената на футболистите, които се състезават в чужбина, които са общо 14. Старши треньорът на Черно море изчакваше да минат двубоите от кръга в efbet Лига, за да официализира и повиквателните от нашето първенство. Очаква се това да се случи съвсем скоро.

По всяка вероятност Черно море ще има четирима представители. Бройката им се увеличава заради завърналия се на "Тича" Илиан Илиев-младши, който бе част от тима за евроквалификациите с Унгария и Сърбия, но като играч на гръцкия Кифися. Освен него в списъка на Илиан Илиев ще саИван Дюлгеров, Виктор Попов и Живко Атанасов. 

Ивайло Чочев пък ще получи място в състава вече като играч на Лудогорец, след като бе привлечен от ЦСКА 1948. Не е изключено в селекцията да бъде върнат и Тодор Неделев, който се намира в добра форма. Атакуващият халф на "орлите" не е играл за България от инцидента в Грузия през юни 2022 година.

От ЦСКА най-вероятно повиквателни ще получат двама играчи - Християн Петров и Иван Турицов.  Очаква националният селекционер да гласува доверие на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков от Левски.