Черно море победи втородивизионния Созопол с 2:1 в първата си контрола за деня. Срещата се игра на стадион „Младост“ във Варна.

Домакините имаха възможност да открият резултата още в 7-та минута, но Закариа Беншаа стреля неточно. В 13-та минута Наско Янков уцели страничната греда на вратата на гостите, след като засече топката с глава след центриране от корнер. В 19-та минута Беншаа бе изведен в отлична позиция от Лъчезар Йорданов срещу стража на съперника и вкара за 1:0 за Черно море.

В 32-та минута резултатът стана 2:0 за елитния тим. Петър Иванов догони топката до аутлинията и успя да върне в наказателното поле към Алекс Фернандес, който се пребори със защитник и с хубав удар удвои аванса на варненци. В 42-та минута Чернто море можеше да направи аванса си класически, но след удара на Калин Георгиев топката премина на сантиметри над вратата на Созопол.

В 47-та минута Беншаа отне топката от защитник на гостите, навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят на Созопол успя да избие топката.

В 62-та минута новото колумбийско попълнение в състава на гостите Ласидес Мендес се възползва от лошо изчистена топка от защитник на черноморци и и с прецизен удар намали на 1:2.

Момчетата на Илиан Илиев записаха втора победа в четирите си проверки от лятната подготовка досега. В другите си три контроли "моряците" отстъпиха на Локомотив Пловдив с 0:1 и с 1:2 на Академия Пандев и надиграха новака Хебър с 2:0. Тези контроли се играха по време на лагера на отбора в Банско.