Отборът на Черно море продължава с отличното си представяне от началото на сезона. Тимът на Илиан Илиев записа пета поредна победа, а в жертва на „моряците” този път се превърна шампионът Лудогорец. Варненци взеха трите точки след успех с 1:0, а краят на двубоя в морската ни столица предложи много нерви и напрежение.

Разградчани приключиха мача в числено намален състав, след като Игор Пластун получи директен червен картон в заключителните секунди на срещата. В продължението на мача се стигна до неприятни сцени, след като част от феновете на домакините влязоха в конфронтация с играчите от резервната скамейка на гостите. Футболистите на разградчани бяха замеряни с различни предмети, като дори Илиан Илиев и играчите на „моряците” трябваше да успокояват феновете. В крайна сметка Матиас Тисера, който бе резерва в мача, също получи директен червен картон.

В крайна сметка Черно море се наложи благодарение на единственото попадение на Цветомир Панов, който вкара първия си гол от 2019 година насам.

Със спечелените три точки варненци отново излязоха еднолично на върха във временното класиране и помрачиха настроението в лагера на шампионите преди големите битки с нидерландския гранд Аякс в плеофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.  

start-photo.bg
100 снимки

В деветата минута Лудогорец бе много близо до това да открие резултата на „Тича”. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на много добра позиция пред вратата на Черно море. С изпълнението му се нагърби Бърнард Текпетей, който стреля силно, топката рикошира в тялото на Александър Василев и стана почти неспасяема за вратаря Иван Дюлгеров, който бе тръгнал в другия ъгъл. Стражът на домакините все пак показа класа и със сетни усилия успя да избие с една ръка.

Футболистите на Илиан Илиев отговориха почти незабавно с хубава атака и удар по диагонала на Мазир Сула. Той обаче не успя да намери рамката на вратата и прати топката в аут.

Лудогорец продължи да бъде по-активният тим в предни позиции, а най-сериозната заплаха за вратата на домакините идваше от Бърнард Текпетей отдясно. Именно той бе най-активният играч на разградчани и често бе заплаха за отбраната на „зелено-белите”.

Именно след центриране на Текпетей от пряк свободен удар, Руан Секо се оказа на точната позиция и стреля силно, но топката премина над вратата на Иван Дюлгеров.

В заключителните минути на първото полувреме темпото на игра определено спадна. Въпреки това обаче и двата тима имаха интересни ситуации. За Лудогорец Доминик Янков имаше добро положение, което изработи сам. Той получи в пеналта, където финтира защитник на Черно море, но точно преди да стреля, бе блокиран и не успя да отправи удар.

Най-добрата възможност за домакините пък дойде минута преди края на редовното време за първата част. Атанас Илиев бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, получи топката и стреля, но Игор Пластун блокира топката, а след това успя да я изчисти далеч от вратата.  

Резултатът в мача бе открит в 56-ата минута с първия точен удар на домакините в срещата. Футболистите на Илиан Илиев отнеха топката в половината на Лидогорец отдясно по нападението си. След няколко грешни отигравания от играчите и на двата тима, топката попадна в Алекс Фернандес, който промени фронта на нападението и прати коженото кълбо към включилия се от задни позиции Цветомир Панов. Бранителят пое и напредна на скорост към наказателното поле на гостите, където финтира Аслак Фон Витри и с удар по диагонала не остави шансове на Слуга.

Няколко минути след гола на домакините, играчите на Черно море имаха претенции за дузпа. След колеблива изява на Сон в отбрана, Алекс Фернандес му отне топката и навлезе в наказателното поле, където след съприкосновение с играча на разградчани, падна на терена. Гидженов остави играта да продължи, а след това ВАР преразгледа ситуацията и потвърди решението на главния рефер.

Истинската драма дойде в заключителните минути на мача. В заключителните секунди на редовното време Игор Пластун си изкара наивен червен картон. След единоборство с Матеус Машадо, който излизаше сам срещу вратаря, Пластун спечели топката, но след това с ръка изблъска своя противник в лицето.

Първоначално Гидженов не отсъди нарушение, но не привикан да разгледа ситуацията с помощта на ВАР. Веднага след това реферът промени решението си и изгони бранителя с директен червен картон.

В продължението на срещата се стигна до грозни сцени, след като феновете на домакините влязоха в конфронтация с играчите на резервната скамейка на гостите.

FT | ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

1:0 Панов 56'

efbet Лига, 6-и кръг

Стадион: „Тича“, Варна

Рефер: Радослав Гидженов (Пловдив)

Черно море: 25 Иван Дюлгеров , 3 Живко Атанасов, 28 Влатко Дробаров, 2 Цветомир Панов, 19 Александър Василев, 6 Виктор Попов, 71 Васил Панайотов , 8 Мазир Сула, 5 Пабло Гарсия, 11 Алекс Фернандес, 9 Атанас Илиев

Старши треньор: Илиан Илиев

Лудогорец: 12 Симон Слуга, 8 Клод Гонсалвеш , 17 Сон, 22 Франко Русо, 30 Педро Нареси , 32 Игор Пластун, 37 Бернард Текпетей, 44 Марсел Хайстер, 64 Доминик Янков, 77 Кайо Видал , 99 Руан Секо

Старши треньор: Ивайло Петев