Ръководството на Черно море ще почете най-успешния треньор в историята на клуба Никола Спасов със специални фланелки. Футболистите и треньорският щаб на „моряците“ ще излязат с тениски с лика на Адмирала, загубил битката с COVID-19 в понеделник, за срещата със Славия днес. Двубоят от 14-ия кръг на efbet Лига ще бъде първият за домакините след тежката вест за кончината на специалиста. Домакините ще играят и с черни ленти, а срещата ще започне с минута мълчание.

„Белите“ ще бъдат без своя вратар Георги Петков, получил травма в коляното при нулевото равенство с Етър през уикенда. Вместо него под рамката на столичния тим ще застане Светослав Вуцов, за когото това ще бъде дебют като титуляр в професионалния футбол. Талантът се появи като резерва срещу „болярите“ на почивката и се отличи с няколко ключови спасявания. Аут за визитата във Варна са и двама от нападателите на „белите“. Бившите национали Димитър Рангелов и Венцислав Христов продължават да лекуват контузии.

Тимът на Александър Тарханов ще търси първи успех далеч от „Овча Купел“ от юли насам, когато надви Левски с 2:1 в мач от плейофната фаза.

Рефер е Георги Давидов, а помощници са Даниел Ников и Никифор Велков./Труд