Черно море приема Локомотив София в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва в 15:00 часа на стадион "Тича" и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи на живо най-интересното от срещата. 

Двата отбора имат по 25 точки и срещата им се явява директен спор за място в топ 6. Варненци са в серия от три поредни равенство, като в две от тях бяха по-добрия отбор на терена, но не успяха да пречупят противника си. Отборът на Илиан Илиев стигна само до 0:0 в градското дерби със Спартак в миналия кръг и сега ще се опита да зарадва феновете си с победа. "Железничарите" до момента са една от приятните изненади в първенството. Тимът се представя много силно у дома, докато като гост е колеблив. 

Домакините днес ще са без наказания Виктор Попов, както и контузените Велислав Василев, Даниел Димов и Лъчезар Димитров. На вратата отново ще застане Георги Георгиев, а в предни позиции ще се разчита на Матиас Курьор и Закария Беншаа. 

Треньорът на Локомотив Станислав Генчев ще има сериозни кадрови проблеми за решаване. Двама от титулярите Симеон Славчев и Матеус Дуарте са наказани и това ще доведе до размествания в състава. Очаква се за първи път от март насам в игра да се появи Дейвид Малембана. В групата попадна и Александър Александров, който дълго време лекуваше травма. 

Главен рефер на мача е Георги Кабаков.