Двубоят Витоша - Царско село трябваше да се проведе снощи от 21:00 часа на стадиона на "тигрите", но беше отложен за днес от 16,30. Вчера по обяд излезе информация, че има петима заразени с коронавирус в отбора на домакините - четирима играчи и физиотерапевт. В крайна сметка на футболистите и техническия щаб бяха направени повторни тестове, които дадоха отрицателни резулатати и така беше дадена "зелена" светлина мачът да се проведе.
 
Царско село ще се опита да прибави нови 3 точки по пътя към спасението си в елита. По-рано през кампанията "тигрите" победиха "царете" с 3:2 и това е единствената им победа от началото на кампанията. В ответния мач Царско село спечели с 1:0.
 
Мачът е от 16:30 часа в Бистрица, а Gong.bg ще проследи всичко най-важно от срещата минута по минута. Двубоят ще можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.
 
Витоша ще излезе без Емил Гъргоров-Бадема, който бе сред играчите с положителен тест за коронавирус при първите проби. Ветеранът не тренира през седмицата и едва ли ще попадне в групата за двубоя.
 
Треньорът на "царете" Любослав Пенев няма да може да използва наказания Реян Даскалов, а Антонио Георгиев продължава да лекува травма. Проблем пред наставника е и късата резервна скамейка, където седят предимно юноши на клуба. 
 
Бистричани нямат нито един мач през сезона, в който не са допуснали гол. Царско село пък спечели последните си две гостувания с по 1:0 - над Ботев Враца и Етър.