Отборите на Царско село и Дунав затварят програмата на 16-тия кръг на efbet Лига с двубой помежду си в София. Срещата е с начален час 17:30 и ще може да бъде наблюдавана в ефира на NOVA SPORT. Ние от GONG.bg, от своя страна, ще проследим развитието на двубоя минута по минута.

Царско село е на гребена на вълната след втората си победа като гост за сезона срещу Арда Кърджали с 2:0. Това изкачи момчетата на Никола Спасов на 9-та позиция с актив от 15 точки и поне временно даде на отбора глътка въздух в битката за оцеляване.

След наказание в състава на "царете" се завръща Уесли Ната, докато във върхова форма се намира Родни Антуи след двата си гола срещу Арда.

Коренно различно е настроението в лагера на русенци. Тимът допусна поредна загуба при домакинството на Ботев в изминалия кръг, но по-големите проблеми на клуба са извън терена.

Финансовата несигурност продължава да раздира Дунав. Футболистите на клуба имат да вземат вече по две заплати и две премии. Феновете на тима, от своя страна, разчитат на новия кмет на Русе Пенко Милков, за да помогне на отбора да намери необходимите финанси.