Отборите на Царско село и ЦСКА 1948 поставят началото на 22-ия кръг в родната efbet Лига. Двубоят на стадион „Царско село“ стартира в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута. Съдия на мача е Димитър Димитров.

11 точки разделят двата отбора в класирането, като срещата през есента завърши с победа 1:0 за „червените“.

Безспорно най-интересната фигура в обновения тим на Царско село е италианският треньор Андреа Сасарини. Откакто той е начело на „царете“, йогата е на особена почит в отбора, макар че това засега не дава резултат. Под негово ръководство отборът загуби и двата си мача след подновяването на първенството - от Берое и Локомотив Пловдив. Царско село няма победа от октомври и е в серия от пет поредни загуби. Италианецът обаче остава оптимист за бъдещето.

„Обичам моите момчета, те дават сърце и душа на терена. Очаквам в близко бъдеще отборът да израсне. А през май може да направим голям купон за оставането ни в елита“, заяви Сасарини.

Двубоят между Царско село и ЦСКА 1948 е интересен и от треньорска гледна точка. 183 мача в професионалния футбол за Николай Киров срещу 2 за Сасарини, българската решителност срещу италианската емоция, футболният прагматизъм срещу йогата.

И двата отбора се подсилиха през седмицата. Царско село взе Артур Крачун от Локомотив Пловдив под наем до края на сезона. Тимът е в серия от 5 поредни загуби и няма победа от месец октомври насам. Осем от всички 11 точки пък бяха взети у дома.

В дните преди мача ЦСКА 1948 привлече 21-годишния ганайски защитник Кристофър Ачемпонг. Проблемите в състава са свързани с наказанието на Александър Александров, а травми лекуват Ивайло Чочев, Деян Лозев, Ивайло Климентов и новото попълнение Карлос Охене.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОРАМА / РЕЗУЛТАТИ