Именитият защитник, герой от САЩ 94 и член на Управителния съвет на Етър, Цанко Цветанов, заедно с председателя на УС Деян Куздов бяха гости в поредицата на Пресклуб „България“ „Часът на шефа“.
 
Цветанов изясни защо талантливи момчета и младежи не могат да развият своя потенциал и да се наложат в големи отбори в чужбина.
 
"Футболистите са като чиновници, ограничават се със заниманията в рамките на 2 ч и не полагат достатъчно труд, не тренират допълнително. Нищо не им пречи да го правят, но очевидно нямат мотивация. Също така и задачите, които им се поставят от треньорите, не носят желаните резултати. С футболистите не се работи както трябва, затова нямаме отбор в Шампионската лига, нямаме и силен национален отбор, обобщи прославеният футболист от близкото минало. Имаме обаче съдия в Шампионската лига. Съдийството ни е на високо ниво, въпреки че българските отбори постоянно го използват за оправдание на слабите си резултати", подчерта Цанко Цветанов.
 
Той е категоричен, че БФС трябва да въведе солени глоби за всеки, който преди или след мач коментира работата на реферите.
 
"В Кипър напр. санкцията е 10 000 евро, посочи бившият футболист и треньор. Относно прецизността на съдийските решения, аз съм за ВАР, това е необходима система, отсече Цанко Цветанов. Ако имаше ВАР по наше време, щяхме да играем финал на Световното първенство в САЩ", върна лентата именитият футболист, припомняйки, че националният ни отбор бе ощетен с неотсъдена дузпа в мача срещу Италия.
 
Цанко Цветанов коментира и формата на първенството в efbet Лига.
 
"Първенството ни е интригуващо, смята именитият представител на виолетовия клуб и защити намаляването на участниците в елита от 16 на 14 отбора, както е сега. Ако искаме да правим голям футбол, отборите трябва да се ограничат дори на 10", препоръча Ц. Цветанов. Така вътрешната конкуренция ще е по-голяма и първенството ще стане още по-интересно, а също ще се подобри и представянето на българските отбори в евротурнирите". 
 
Легендата на Етър и един от футболистите в идеалния отбор на България за всички времена сподели и своите виждания за близкото и по-далечно бъдеще на своя роден клуб с богата история.
 
"Да остане в efbet Лига след края на първенството е близката цел, но за клуб-люлка на големи бивши футболисти /Кр. Балъков, Тр.Иванов, Ил. Киряков, Б. Генчев, Ц. Цветанов/ оцеляването не може да е перспективата, която да удовлетворява играчите, треньорите, мениджърите и феновете. Създадени са всички добри условия за постигане на добри резултати, поясни Цанко Цветанов. В зимната пауза бяха направени промени в състава на отбора". 
 
Цанко Цветанов сподели и планираните подобрения в инфраструктурата.
 
"С помощта на община Велико Търново и БФС ще бъде възстановено тренировъчното игрище на стадион „Ивайло“. Другата инвестиция е за изграждане на ВИП кабинки на стадиона. Така по-заможните фирми ще помогнат финансово на клуба", разкри Ц. Цветанов.
 
"Мечтата ми е “болярите” да играят с „Болярка“, но тя се дърпа, добави бившият футболист. Местният бизнес като цяло осигурява финансова подкрепа за Етър", подчерта Деян Куздов. Бюджетът е балансиран и покрива необходимите разходи, стана ясно от думите на председателя на Управителния съвет на футболния клуб. По-добрите резултати на отбора занапред ще привлекат още спонсорски средства, а привличането на звездата Димитър Бербатов в треньорския щаб също се очаква да изостри апетита на рекламодателите към виолетовия клуб", стана ясно на пресконференцията.
 
“Радвам се, че Бербатов започва кариерата си като треньор в Етър”‘, заяви младият мениджър.
 
Звездата ще обучава специално нападателите и ще работи да подобряват спортно-техническите си умения.
 
“Ще играем за победа във всеки мач, колкото и клиширано да звучи”, заяви Куздов преди предстоящия сблъсък с Лудогорец на старта на пролетния полусезон на първенството.