efbet Лига е сред първенствата с най-малко положения, създадени по време на мач, показва изследване на швейцарската футболна обсерватория. Проучването засяга 36 първенства в Европа, а ние сме на 31-во място с 9,3 положения на двубой.  
 
Почти всички шампионати на опашката са от нашия регион – Гърция е на последно място с 8,7 на среща, а в тройката е и Румъния. Бундеслигата е на първо място с 11,9 положения, а тройката се допълва от Швейцария и Нидерландия.
 
Българското първенство е в последната десетка и по чисто игрово време на мач с 57,32 минути. Малко изненадващо тук последното място е за първенството на Чехия, а Гърция и тук е в последната неприятна петица. Положителният пример е шампионатът на Нидерландия, където игровото време е най-много – 63,21 минути. Швеция и Русия допълват тройката, а в топ 6 влизат и изключително високорейтинговите първенства на Италия и Германия. 
 
Швейцарската обсерватория предлага и индекс, който калкулира двата показателя. Според него с най-висок рейтинг е шампионатът на „лалетата“, а след това се нареждат Бундеслигата и първенството на Белгия.

подкрепя българския спорт