В интервю за DIEMA SPORT преди началото на двубоя Дунав Русе - Славия президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов обяви, че се оттегля от футбола. Д-р Симеонов заяви, че не вижда смисъл да се занимава с футбол повече, след като за десет години не е успял да ангажира футболната общественост в Русе да помага на отбора. 

„Дойде моментът, в който аз реших да приключа с футбола. За 10 години не можах да направя това, което винаги съм мечтал – една стабилна структура със сериозна фенска маса, която да предизвиква някакъв интерес.”

 „Дунав Русе не е изключение. Ситуацията в България навсякъде е една и съща. Не виждам много публика и по стадионите на другите клубове, така че не знам какъв е смисълът да се занимават с футбол останалите колеги. За себе си спрях да намирам смисъл”, каза д-р Симеонов. 

„Предвид това, че за 10 години не успях да ангажирам обществеността в Русе да помага на футболния отбор, най-разумното решение за мен е да спра да хабя нерви, време и да приключа с футбола. Сигурен съм, че обществеността , общинското ръководство и феновете няма да оставят нещата така, така че смятам, че ще се намери по-достоен човек от мен, с по-добри идеи.”

„Смятам, че феновете в България са с емоционални дисхармонии. Не е нормално когато си фен и поддържаш от сърце и душа нещо, да не го подкрепяш при всеки удобен случай. Повечето искат да гледат мачове по телевизията. Разбирам, там е доста по-удобно, но все пак има нужда от фенове на стадиона. Най-малкото, за да се генерират приходи, емоции, а всичко това липсва.

„Вчера гледах мача на Лудогорец и картината не е по-различна. Изключвайки по-големите фенски маси на Левски и ЦСКА, навсякъде картината е една и съща. Затова лично аз съм демотивиран от това нещо и не виждам причина да се занимавам с това повече.”

„Безсилие е точната дума. Просто не мога да намеря начин да променя ситуацията. Когато човек се чувства безсилен, най-разумното е да си тръгне и да отстъпи мястото си на човек, който може да го направи.

„Не мога да определя точна дата, защото се притеснявам за момчетата в съблекалнята. Длъжен съм да бъда зад тях чисто финансово, докато се появи такъв човек, но не мога да чакам безкрайно. Клубът ни даже има и емблема, няма една стотинка задължения, всичко е платено, момчетата ще си получат възнагражденията тази седмица и мисля това да е последният ми ангажимент към Дунав Русе.”

„На трети август подписахме договор с нови собственици, който трябваше да влезе в сила при изпълнението на определени условия. Те обаче не са ги изпълнили и де факто не са собственици. Лично аз се съмнявам, че това нещо ще се случи, но все пак таим някаква надежда.”

Д-р Симеон Симеонов призна притесненията си, че ситуацията може да се влоши след като си тръгне. 
„Страховете ми са ситуацията да не стане безнадеждна, защото не знам какъв е моралът на новите собственици, но нямам избор. Десет години са голям период. Освен това, аз не съм футболен човек, лекар съм по професия, не се чувствам на мястото си. Футболната обстановка в България е много по-различна. Комуникацията между отделните звена, ниските бюджети от ТВ права, това, че няма действащ закон за спорта. Всички сме длъжни да се съобразяваме със статуквото, без ясни правила, законодателство, начини за финансиране. Оттам всичко се губи.”

„Възхищавам се на отборите, които успяват да подсигурят финансите за съществуването на клубовоте се. Поздравявам тези хора за ентусиазма и волята, които проявяват.”

„Футболистите вече знаят това, което ви казвам. В годините сме изградили доверие помежду ни. Казал съм им, че няма да ги оставя, само нека някой друг да поеме негативите. Отстрани всичко е лесно.  След като всички мислят, че се печели от футбол, аз отстъпвам мястото си, Нека да дойде някой друг да попечели като мен. Аз се напечелих достатъчно”, завърши д-р Симеонов.