България се появи в любопитна класация на швейцарската футболна обсерватория „CIES“, която отразява присъствието на бразилски футболисти в чужбина. За радост за футболните фенове в страната, България се нареди на девето място в света по брой на „караоки“ играчи, които се състезават у нас, като броят им достига цели 39.

Това представлява голям успех за българския футбол, като страната успява да се нареди пред други футболни нации като Тайланд, където има само 34 бразилски футболисти. Но най-много от тях избират да играят в Португалия, където броят им достига впечатляващите 213. Следват Япония с 79, а Обединените арабски емирства са на трето място с 49 „кариоки“.

САЩ, Испания и Южна Корея също имат значително присъствие на бразилски футболисти с по 44 представителя във всяка от тези страни. В Англия и Италия броят им се движи около 40.

Този успех на българския футбол отразява не само привлекателността на страната за бразилски играчи, но и усилията на клубовете и треньорите да привличат талантливи футболисти от цял свят. Такава голяма наличност на бразилски играчи в България може да допринесе за повишаване на качеството на местния футбол и да насърчи по-голяма конкуренция в лигата.