Отборите на Ботев Пловдив и Берое излизат един срещу друг в пореден епизод от Битката за Тракия на стадиона в Коматево. Двубоят от третия кръг в efbet Лига е в неделя, 23 август, от 20.00 часа и можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и да го следите минута по минута в Gong.bg.
 
Големият проблем на "канарчетата" срещу Берое е отсъствието на Антонио Вутов заради контузия. Той получи травма по време на мача с ЦСКА в София и още не е ясно колко време ще се възстановява. Отново надеждите на Ботев в най-голяма степен са свързани със звездата на тима Тодор Неделев.
 
В Ботев очакват двубоя с Берое след доста бурна седмица по високите етажи, в края на която се проведе Общо събрание и беше избран нов Управителен съвет.
 
В специално обръщение към феновете бившият председател на Съвета на директорите на Ботев Пловдив Георги Самуилов заяви, че оставя клуба в стабилно състояние и ще продължи да помага на детско-юношеската школа.
 
Доста по-спокойна беше седмицата за Берое. Срещу Ботев Пд треньорът на старозагорци Димитър Димитров-Херо ще запише своя мач №450 като треньор в елита.
 
В групата на Берое не попадна новият централен нападател от Кабо Верде Ерсон Диаш Коста - Кукула, тъй като още не е картотекиран. Мача в Коматево отново ще пропусне вратарят Душан Перниш, който още не е възстановен.