Централният защитник на ЦСКА 1948 Димитър Пиргов заедно със своя брат Димитър Пиргов, който е вратар на Локомотив Пловдив, вече официално са магистри по спортен мениджмънт. 
 
Двамата взеха успешно държавния изпит в Националната спортна академия „Васил Левски“ и завършиха магистърската програма в катедра „Мениджмънт и история на спорта“.
 
Ето какво написаха в официалния сайт на ЦСКА 1948:
 
"Любопитен факт е, че ръководител на катедра „Мениджмънт и история на спорта“ е главният методист на ЦСКА проф. Бисер Цолов, който остана доволен от знанията и старанието на Димитър Пиргов по време на държавния изпит, а и в течение на цялата магистърска програма.
 
Опитният стълб в отбраната на „червените“ завърши заедно със своя брат – вратаря на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов, който също вече е магистър по Спортен мениджмънт.
 
ЦСКА поздравява братя Пиргови за академичното постижение и им пожелава още много успехи и поводи за гордост на терена и извън него!"
 
Заедно с тях обучението си в магистърската степен по "Спортен мениджмънт" в НСА "В. Левски" завършиха и други спортисти - Ася Бъчварова,  Васил Петков, Гордан Люцканов, Виктория Блатска, Йоанис Делизисис, Галина Гочева, Стефан Иванов, Аспарух Василев, Вяра Ангелова, Виктор Мутафчиев, Никола Ляпчев, Теофил Теофилов, Ленарт Алиев, Красина Кръстева. 

подкрепя българския спорт