Завърналият се в редиците на Ботев Враца Валери Божинов заяви, че всички врачани са се молили отново да бъде в отбора. Футболистът коментира доколко е възможно второ завръщане в Левски и сподели мнението си за проблемите на националния отбор и коя точно е липсващата частица на "лъвовете". 

"Много ме искате тук, във Враца, и не ме пускате да си ходя явно. Може би врачани са правили молитви, не знам", пошегува се нападателят. 

"Спокоен съм, чувствам се щастлив. Когато един футболист е спокоен и щастлив, нещата се получават и на терена. Знам какво искам и какви цели съм си поставил, а когато искам нещо - успявам, но трябва труд."

"Имаме договорка с кмета, че ако излезе оферта от чужбина, няма да има пречки от тяхна страна, за което съм наистина благодарен. Ще се раздам и ще дам всичко от себе си да помогна на отбора да се развие и да върви напред. Няма да е лесно, ще бъде тежко и трудно, но винаги съм казвал, че когато се дава сърце и душа, се успява", заяви футболистът. 

"Знам изискванията на баща ми, доста е трудно при него. Но този отбор започва да играе по-добре, когато захладнее, така че октомври, ноември, декември ще го видим." 

"На Левски не се отказва, това е отбор, който много уважавам и ценя. Обичта, която имам към феновете на Левски, а и те към мен, е огромна. За да играеш в такъв отбор трябва да имаш едни неща, които сега не мога да ги кажа, но или ги имаш, или ги нямаш. А аз ги имам", каза Божинов. 

"Не знам дали ще има трети опит, времето ще покаже. Като човек, който обича Левски, се надявам те да са първи, Лудогорец - втори и ЦСКА - трети."

"Има много качествени футболисти в България, но проблемът ни е, че нямаме футболисти, които да играят в топ отбори от топ първенствата. България винаги е създавала и ще създава футболисти, но проблемът е, че не играем в топ първенства. Липсва ни това да тренираш с добри футболисти, да играеш всяка седмица в силни първенства."

"Неслучайно в тунела пише: "С ботевска воля и с ботевски дух". Нещата се получават и самият отбор успява", завърши Божинов.