Бившият футболист на Левски и настоящ играещ помощник-треньор на Септември - Валери Божинов може да сложи край на кариерата си като активенсъстезател именно в двубой срещу клуба на сърцето си. 36-годишният нападател се готви да стори това на 16 октомври, когато Септември приема водения от Станимир Стоилов тим на Националния стадион „Васил Левски“.

През този сезон Божинов не е взел участие в нито един двубой на новаците в efbet Лига, защото не е картотекиран, а се води администратор. Той работи заедно със старши треньора Славко Матич и влиза в ролята на негов помощник. Все пак, Божинов тренира с отбора, но вероятно единствената му проява на терена през този сезон ще е именно срещу Левски, когато ще получи картотека. Очаква се тази новина да бъде обявена официално скоро и той да завърши кариерата срещу „сините“.

Павел Данев
84 снимки

През лятото бившият футболист на Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина, Спортинг Лисабон, Парма и Партизан взе участие в контролата срещу Левски на „Герена“, която завърши при равенство 1:1. Той напусна клуба след идването на Станимир Стоилов, но никога не е криел симпатиите си към треньора.

Не е тайна и симпатията между Божинов и феновете на „сините“, като привържениците ще го изпратят подобаващо в последния му мач.